Skogens guld i uppeggad salladskupa

Skogens guld i uppeggad salladskupa
Foto: TV4

Skogens guld i uppeggad salladskupa

Av: Gunilla - Borlänge

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

45 m

Gräddstuvade kantareller med ugnsomelett och grönsallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Äggstanning

  • 4 ägg (ekologiska)
  • 1 dl grädde
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Skogens guld

  • 5 dl kantareller, förvällda
  • 2 dl grädde
  • 2-3 msk smör (ekologiskt)
  • 1 lök (ekologisk)
  • 1 tsk färsk persilja (ekologisk)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 isbergssallad (ekologisk)
  • 12 körsbärstomater (ekologiska)

Gör så här

Äggstanning

  1. Smörj formarna. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Knäck äggen i en bunke, tillsätt grädden, salt och vitpeppar, vispa i ca 30 sekunder.
  3. Häll smeten i smörade småformar och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills omeletten börjar få lite färg. Ta ut.

Svampstuvning

  1. Lägg svampen i en stekpanna och koka av vätskan. I med smör, lök och persilja på medellåg värme. Tillsätt fett och låt svampen steka till det knäpper i den, ca 5-10 minuter.
  2. På med grädde. Tillsätt salt och peppar. Koka sedan på svag värme 10-15 minuter. Smaka av.
  3. När omeletten är klar ställer man omeletterna i salladsbladen, häller svampstuvningen i gropen på omeletten. Och dekorerar med cocktailtomaterna.