Senapskräm med fräscha silltoppingar

Senapskräm med fräscha silltoppingar
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Senapskräm med fräscha silltoppingar

15 ingredienser

20 m

Den här somriga senapskrämen med sill och fräscha tillbehör är perfekt för att njuta av under exempelvis midsommar. Det är en fräsch och smakrik kombination som passar utmärkt för festliga tillfällen och sommarbufféer. Smaklig måltid och glad midsommar!

Ingredienser

portioner

Senapskräm

  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 msk honung
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • peppar

Toppningen

  • 4 sillfiléer (t.ex. inlagd, senapssill eller vitlökssill)
  • färsk dill, hackad
  • rödlök, tunt skivad
  • gurka, tunt skivad
  • färskpotatis, kokt och halverad
  • ägg, hårdkokt och klyftat
  • citronskiva (till garnering)

Servering

  • knäckebröd (eller färskt bröd)

Gör så här

Senapskräm

  1. Blanda gräddfil, majonnäs, grovkornig senap, honung och citronsaft i en skål.
  2. Rör om tills alla ingredienser är väl kombinerade.
  3. Smaka av med salt och peppar efter behov. Ställ åt sidan.

Topping

  1. Skär sillfiléerna i mindre bitar.
  2. Lägg upp senapskrämen på ett serveringsfat eller i en skål.
  3. Toppa krämen med de skurna sillfiléerna. Lägg därefter på hackad dill, tunt skivad rödlök, skivad gurka, kokt och halverad färskpotatis samt hårdkokta äggklyftor.
  4. Garnera med färska citronskivor för extra fräschör.

Servering

  1. Servera sillfatet tillsammans med knäckebröd eller färskt bröd.