Sega och goda kladdkakecookies

Sega och goda kladdkakecookies
Foto: Köket.se

Sega och goda kladdkakecookies

10 ingredienser

60 min

Ljuvligt goda och sega cookies med smak av kladdkaka! En liten nypa flingsalt i smeten sätter pricken över i.

Testa Kungsörnen Chocolate Chip Cookies!
Kungsörnen chocolate chip cookies produkt

Testa Kungsörnen Chocolate Chip Cookies!

Lika enkla att baka som att tycka om - smidigt, enkelt och otroligt gott!

Läs mer

Ingredienser

portioner st
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl brunt farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk flingsalt
  • florsocker, till garnering

Gör så här

  1. Hacka den mörka chokladen. Smält smöret i en kastrull och dra av kastrullen från värmen. Lägg ner chokladen i kastrullen och blanda ut i det smälta smöret till en jämn och blank smet.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg och chokladsmöret och rör ihop till en jämn smet. Rör bara precis tills det går ihop, vispa inte.
  3. Ställ bunken i kylskåpet för att smeten ska stelna i minst 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar.
  5. Klicka ut smeten på plåtarna – försök få till bollar på ca 4 cm i diameter och lämna gott om utrymme för kakorna att smälta ut. Tips! Använd en glasskopa för att enkelt få runda och lagom stora bollar.
  6. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna helt och pudra över florsocker.
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Irish coffee kladdkaka Kungsörnen

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler härliga recept.

Läs mer