Crème pâtissière

Sébastien Boudet

Crème pâtissière

Av: Sébastien Boudet

Från: Brödpassion

8 ingredienser

En len vaniljkräm som kokas på vaniljstång.

Receptet är hämtat från Sebastiens blogg Brödpassion
Läs mer om Sébastien Boudet

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 1 vaniljstång (tahiti eller bourbon)
  • 200 g strösocker, delad i 1/3 och 2/3 delar
  • 3 ägg
  • 2 äggulor
  • 40 g vetemjöl
  • 15 g potatismjöl
  • 15 g majsstärkelse

Gör så här

  1. Häll mjölken och 2/3 av sockret i en kastrull.
  2. Skär upp och skrapa ur vaniljstången och lägg i både innehållet och stången i mjölken.
  3. Häll resten av sockret samt alla torra ingredienser i en skål.
  4. Lägg i äggen och äggulorna och vispa ordentligt så alla klumpar försvinner.
  5. När mjölken börjat koka ordentligt tar du bort den från spisen och häll 1/3 av det i äggblandningen och vispa samtidigt.
  6. Ställ tillbaks kastrullen på spisen, plocka bort vaniljstången.
  7. Häll sedan äggblandningen i den kokande mjölken och vispa samtidigt.
  8. Ta av från värmen när krämen tjocknar och fortsätt vispa tills den blivit krämig och fin.
  9. När krämen har svalnat något, häll i en skål och plasta in.
  10. Ställ sedan i kylen en timme.