Sébastien Boudets grundrecept på maräng

Sébastien Boudets grundrecept på maräng
Foto: TV4
Sébastien Boudet
Sébastien Boudet

Sébastien Boudets grundrecept på maräng

2 ingredienser

2 h

Bästa grundreceptet på maräng, gör t ex små söta marängbottnar.

Ingredienser

  • 150 g äggvita [5 st]
  • 300 g rörsocker (oraffinerat)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Blanda äggvitor och socker i en stor, ren bunke som du placerar över ett vattenbad. Använd en termometer och vispa konstant med elvisp tills marängsmeten har en temperatur på 50 grader.
  3. Lyft bort skålen från vattenbadet, men fortsätt att vispa tills smeten har svalnat till 30–35 grader och blivit ordentligt fast.
  4. Spritsa smeten på en plåt med bakplåtspapper i små spiraler – från mitten och utåt – så att du får som en minitårtbotten. Om du vill kan du avsluta med att spritsa ett extra lager ovanpå den yttersta cirkeln, så att din mini "marängskål" får en fin kant.
  5. Avsluta gärna med att strö över lite socker för en festligare finish. Sätt in plåten i ugnen och sänk temperaturen till 120 grader. Grädda i cirka 1-2 timmar, eller tills marängen känns tillräckligt gräddad. Det är en smaksak om man vill att marängen ska vara seg eller frasig.