Hur bakar man kalljästa frallor?

koket.se
Kalljästa frallor
Foto: Tv4
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Hur bakar man kalljästa frallor?

10 ingredienser

45 m + 8 h

Med kalljästa frallor slipper du gå upp i ottan för att få nybakat bröd till frukost. Sväng ihop dem på kvällen så är det bara att stoppa in i ugnen på morgonen. Titta på klippet för att se hur du gör.

Se Caroline Ahlqvist laga receptet

logo

Ingredienser

portioner frallor
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 2 msk olja
  • 20 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • äggvita
  • solroskärnor
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och mjöl, blanda allt tills det blir en fast deg.
  2. Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor. Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i 15 minuter, täck med plastfilm. Ställ sedan in dem i kylskåp över natten.
  3. Blanda ut äggvitan med lite salt och vatten, pensla och strö över sesamfrön och solrosfrön.
  4. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter, 175 grader.