Foto: Fredrik sandin carlson

Scones


12

Klassiska scones passar lika bra som frukost eller mellanmål och är lätt att baka. Servera nygräddade scones med ost och marmelad!

Smaksätt gärna dina scones med rivet skal av 1 citron, apelsin eller lime.

Scones

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk eller filmjölk
  1. Scones
    Värm ugnen till 225 grader. Skär smör i tunna skivor. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Lägg på smord plåt och forma varje del till en rund kaka. Snitta kakorna i fyra delar med en vass kniv.
  3. Grädda dina scones mitt i ugnen i ca 15 min. Låt sconesen svalna något på galler innan de avnjuts ljumma med smör och ett gott pålägg.

Annons:

Liknande recept

  •  11 ingr

Scones i muffinsformar

av Linnéa Seidel
  •  ca 20 min
  •  7 ingr

Klassiska engelska scones

av Leila Lindholm
  •  10 min
  •  8 ingr

Belgiska våfflor

av Johan Sörberg
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  ca 25 min
  •  9 ingr

Buttermilk scones

av Anette Rosvall
  •  9 ingr

Knäckebröd från Äppelviken

av Anna och Fanny Bergenström
  •  9 ingr