Satay med kycklingfärs

koket.se
Satay med kycklingfärs
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Satay med kycklingfärs

8 ingredienser

30 m

Vad sägs om en kryddfrisk satay av kycklingfärs? Receptet fungerar även utmärkt med råa räkor eller fläskfärs.

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Upptäck Eriks rätter och ställ frågor om receptet direkt till Erik på Instagram

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklingfärs
  • 4 limeblad, finhackade
  • 4 msk kokossocker
  • 1 msk chilipulver
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 msk fisksås
  • 8 stjälkar citrongräs

Servering

  • limeklyfta

Gör så här

  1. Blanda kycklingfärsen med resten av ingredienserna och kasta den mot bunkens sidor tills konsistensen blivit ”limmig”. Ställ färsen i frysen i 10 minuter.
  2. Fördela färsen runt nedre tredjedelen av citrongrässtjälkarna.
  3. Grilla eller stek tills färsen stelnat.
  4. Pressa över en limeklyfta och servera!