Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Korv Stroganoff


15 min4

Korv Stroganoff på falukorv är en klassiker i det svenska vardagsköket - smakar lika bra i matlådan dagen efter. Här är ett recept från Vår kokbok.

Prova även att göra grytan på frukostkorv eller grillkorv för variation.

  • 500 g falukorv
  • 1 st gul lök
  •   smör eller margarin
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  •   salt och peppar
  •   hackad persilja
  • 2 dl grädde
  1. Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka bitar. Skala och hacka löken. Låt fettet bli ljusbrunt i en panna. bryn korv och lök. Tillsätt tomatpurén, dijonsenap och rör om. Späd med grädde.
  2. Smaksätt med salt och peppar. Koka ett par minuter. Rör i hackad persilja.
  3. Servera med kokt potatis, råris, quinoa eller pasta och en grönsallad.

Annons:

Korv Stroganoff

av Michael Björklund
  •  20 min
  •  13 ingr
  •  30 min
  •  18 ingr
  •  10 ingr

Creme Ninon

av Johan Jureskog
  •  11 ingr

Fiskgryta

av Markus Aujalay
  •  27 ingr

Gulasch på blåmussla

av Stefan Karlsson
  •  19 ingr

Korv Stroganoff

av Christer Lingström
  •  12 ingr
  •  16 ingr