Fryst cheesecake

Fryst cheesecake
Foto: TV4
Sara Begner
Sara Begner

Fryst cheesecake

Av: Sara Begner

Från: Vår kokbok

7 ingredienser

30 min

Räcker till 10-12 portioner.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g färskost
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • 3 digestivekex
  • blandad frukt (eller bär)

Gör så här

  1. Dela på äggens gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Rör sönder osten. Vispa den först med gulorna, 1 i taget, sedan sockret och vaniljsockret. Rör ner grädden. Vänd ner vitesskummet sist.
  2. Häll blandningen i en springform. Ställ formen övertäckt i frysen. Låt stå minst 4 tim.
  3. Ta kakan ur frysen ca 30 minuter innan den ska serveras. Strö över krossade kex och garnera med frukt och bär.