Lasagne med tacokyckling

Lasagne recept
Foto: Per Ranung
Sara Begner
Sara Begner

Lasagne med tacokyckling

18 ingredienser

50 min

Lasagne är en riktig klassiker hos barnfamiljer. Med tacokryddad kyckling blir det en härlig twist på den. Receptet är hämtat ur boken Laga mat tillsammans.

Mixa ihop riven ost, crème fraiche, mjölk och ekotomater på burk och du har en ”bechamel the easy way”. Färska lasagneplattor och valfri fyllning. God middag! /Sara Begner

Här hittar ni fler recept ur boken Laga mat tillsammans

Ingredienser

portioner

Lasagne

  • 2 msk smör
  • 500 g kycklingbröstfilé, strimlad
  • 1 förp taco kryddmix
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl crème fraîche
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 msk smör, till formen
  • 150 g lasagneplattor, färska (eller torkade)
  • 3 dl ost, riven och lagrad

Tacokrydda

  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

Lasagne

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingstrimlorna runt om.
  3. Tillsätt kryddmixen och vatten, rör om och låt småputtra några minuter.
  4. Häll tomater, mjölk och crème fraiche i en tillbringare och mixa med stavmixer.
  5. Salta och peppra.
  6. Smörj en ugnsform.
  7. Varva tomatmjölk, kyckling och lasagneplattor.
  8. Strö över osten och grädda tills lasagnen fått fin färg, 20–25 minuter för färsk pasta, 30–35 minuter för torkad pasta.

Tacokrydda

  1. Mortla alla ingredienser i en mortel och mixa.