Foto: TV4

Luxury lobster


30 min4

Gratinerad hummer

  • 2 st hummer, hel färsk (be få dem delade i fiskdelin)
  • 4 msk smör, rumstempererat
  • 1 st vitlöksklyfta, stor
  •   persilja, färsk
  •   parmesan i bit
  • 1 tsk salt

Örtagårdssås

  • 2 dl majonnäs
  • 1 knippe basilika, färsk
  • 1 näve  ruccola
  • 1-2 msk vatten
  •   salt
  •   peppar

Parmesansticks

  • 2 st smördegsplattor, frysta
  • 100 g parmesanost
  1. Gratinerad hummer
    Lägg upp den delade hummern på ugnsäkra fat, sätt ugnen på 270 grader.
  2. Gör ett kryddsmör på rumsgraderat smör, färsk vitlök, finhackad persilja, tillsätt saltet.
  3. Bred på smöret på halvorna.
  4. Toppa hummer med färskriven parmesan.
  5. Gratinera i 8-10 min i ugnen tills de fått fin brun färg.
  6. Örtagårdssås
    Lägg upp majonnäs i en skål, blanda de 3 örterna i en annan skål till en helt slät grön smet, tillsätt 1-2 msk vatten.
  7. Lägg i majonnäsen, tillsätt salt och peppar efter smak
  8. Parmesansticks
    Tina smördegsplattorna, kavla ut dem till cirka dubbel storlek och dela dem på längden.
  9. Pensla plattorna med uppvispat ägg.
  10. Riv parmesanost på plattorna och rulla ihop dem på längden. Skär i bitar.
  11. Grädda i ugn i 225 grader tills sticksen fått lite färg.
  12. Pensla sticksen med ägg och doppa dem i riven parmesan
  13. Servera hummerhalvorna tillsammans med nygräddade parmesansticks och örtagårdssås. Mums!

Annons:

  •  7 ingr

Örtagårdssås

av Fredrik Eriksson
  •  10 min
  •  11 ingr
  •  6 ingr

Skaldjur x 2 à la Jarno

av Jarno - Göteborg
  •  1h
  •  20 ingr
  •  8 ingr

Örtagårdssås -sauce verte

av Anna och Fanny Bergenström
  •  11 ingr

Smarrig smörgåstårta

av Stefan Svensson
  •  30 min
  •  17 ingr

Lobster mac and cheese

av Marcus Samuelsson
  •  7 ingr