Sannes schweizernötkaka

Sannes schweizernötkaka
Foto: TV4

Sannes schweizernötkaka

Av: Sanne Svensson

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

40 min

En jättesmarrig kaka som är lätt att baka. Det passar utmärkt att servera den med glass, grädde eller bär. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


Här hittar du Sannes glassrecept!

Ingredienser

portioner

Smet

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g mald sötmandel
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 100 g smör, smält (eller margarin)

Topping

  • 200 g schweizernötchoklad
  • 7 msk grädde
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
  2. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.
  3. Se till att smeten är jämn.
  4. Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
  6. Ta ut kakan och låt den svalna något.
  7. Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
  8. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
  9. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
  10. Färdig att servera.