Mjuk pepparkaka
Foto: Helene Toresdotter

Mjuk pepparkaka av
Vintermat,  


Min mammas mjuka pepparkaka går inte av för hackor och den håller sig saftig länge. Ofta använder hon gräddfil i stället för mjölk, eller fil eller yoghurt eller grädde som håller på att bli sur. Det blir en fin present om man virar in kakan i cellofan och knyter röda band runt om. /Sanna Töringe

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 2.75/5   Röster: 4 Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggen och sockret tills det blir pösigt.
  3. Blanda kryddorna, bikarbonaten och vetemjölet.
  4. Rör ner i äggvispet.
  5. Blanda ner det smälta smöret också, liksom mjölken och lingonsylten.
  6. Häll i smord och bröad form.
  7. Grädda i nedre delen av en 175 gradig varm ugn, i cirka 40 minuter.