Mjuk pepparkaka
Foto: Helene Toresdotter

Mjuk pepparkaka av
Vintermat,  


Min mammas mjuka pepparkaka går inte av för hackor och den håller sig saftig länge. Ofta använder hon gräddfil i stället för mjölk, eller fil eller yoghurt eller grädde som håller på att bli sur. Det blir en fin present om man virar in kakan i cellofan och knyter röda band runt om. /Sanna Töringe

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggen och sockret tills det blir pösigt.
  3. Blanda kryddorna, bikarbonaten och vetemjölet.
  4. Rör ner i äggvispet.
  5. Blanda ner det smälta smöret också, liksom mjölken och lingonsylten.
  6. Häll i smord och bröad form.
  7. Grädda i nedre delen av en 175 gradig varm ugn, i cirka 40 minuter.
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

av Anders Levén
  •  1h 5 min
  •  12 ingr
  •  41 ingr
Äppeltårta "shabby chic"

Äppeltårta "shabby chic"

av Mattias Kristiansson
  •  41 ingr
Veronica parad

Veronicas Sommarbakelse

av Veronica Smedh
  •  2 h
  •  36 ingr
  •  2,5 h + tid i kyl
  •  31 ingr
gammaldags rabarberkaka

Gammaldags rabarberkaka

av Leila Lindholm
  •  15 ingr
Mjuk pepparkaka med lingonsylt

Mjuk pepparkaka med lingonsylt

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  10 ingr
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

av Sanna Töringe
  •  10 ingr
  •  10 ingr
God mat med få kalorier

Kåsebergafisk

av Sanna Töringe
  •  20 min
  •  10 ingr