Foto: Helene Toresdotter

Mjuk pepparkaka


Min mammas mjuka pepparkaka går inte av för hackor och den håller sig saftig länge. Ofta använder hon gräddfil i stället för mjölk, eller fil eller yoghurt eller grädde som håller på att bli sur. Det blir en fin present om man virar in kakan i cellofan och knyter röda band runt om. /Sanna Töringe

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk nejlikor
  • 1 tsk kanel
  • 1 st bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g smör, smält
  • 1.5 dl mjölk, filmjölk, yoghurt eller gräddfil
  • 2 msk lingonsylt
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggen och sockret tills det blir pösigt.
  3. Blanda kryddorna, bikarbonaten och vetemjölet.
  4. Rör ner i äggvispet.
  5. Blanda ner det smälta smöret också, liksom mjölken och lingonsylten.
  6. Häll i smord och bröad form.
  7. Grädda i nedre delen av en 175 gradig varm ugn, i cirka 40 minuter.

Annons:

Liknande recept

Julpops

av Mia Öhrn
  •  14 ingr
  •  12 ingr

Cakepops på mjuk pepparkaka

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  16 ingr

Mammas kardemummakaka

av Malin Landqvist
  •  9 ingr

Kycklingsallad

av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg
  •  8 ingr
  •  11 ingr

Mjuk pepparkaka med lingonsylt

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  10 ingr
  •  17 ingr