Lammburgare med smakrik quinoa

Lammburgare med smakrik quinoa
Foto: Paulina Westerlind
Sanna Ehdin
Sanna Ehdin

Lammburgare med smakrik quinoa

Av: Sanna Ehdin

Från: Sannas Matbok

12 ingredienser

Låt dessa lammburgare utgöra en god middag tillsammans med quinoa, örter och fetaost.

Ingredienser

Lammburgare

  • 600 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Quinoa

  • 4 dl quinoa
  • 200 g fetaost, tärnad
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citron, pressad
  • havssalt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Skölj och koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Mixa under tiden lammfärsen med olivolja, salt och peppar och forma till sex burgare som sakta steks eller grillas på båda sidor tills de är genomstekta.
  3. Blanda därefter den färdigkokta quinoan med fetaost, basilika, koriander, olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera lammburgarna med quinoasalladen.