Kåsebergafisk

God mat med få kalorier
Foto: Helene Toresdotter
Sanna Töringe
Sanna Töringe

Kåsebergafisk

Av: Sanna Töringe

Från: Citroner och rosmarin i mitt kök

11 ingredienser

20 min

En snabb och lättlagad fiskgratäng som du kan variera med dina favoritgrönsaker. Här med zucchini, paprika, vitlök och tomat. Recept från boken Citroner och rosmarin i mitt kök.

Denna fiskgratäng kan varieras lite, beroende på vilka grönsaker man har, men själva idén är så enkel och bra att man inte behöver tänka!

Ingredienser

portioner
  • 600-700 g valfri fiskfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 zucchini, liten
  • 1 paprika
  • 3 tomater (eller flera små)
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
  • oregano (färsk eller torkad)

Till servering

  • potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka och fräs lök, vitlök, zucchini och paprika i en gryta.
  3. Lägg i några tomater och pressa över citronsaft, salta och peppra och låt sjuda någon minut.
  4. Lägg fiskfiléerna i en smord form, häll grönsakerna över, strö på oregano och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Servera med valfritt tillbehör.