Parmesanskålar

Parmesanskålar
Foto: TV4

Parmesanskålar

Av: Sandra - Helsingborg

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

45 min

Parmesanskålar fyllda med syrligt, sött och salt! Receptet är beräknat till fyra personer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner4 - 6

Parmesanskålar

  • 2 dl parmesanost, riven

Avokado och mangosalsa med parmaskinka

  • 2 avokador, i småbitar
  • 150 g fryst mango i bitar
  • 0,5 gurka, skalad, skuren och urkärnad
  • 1 rödlök, finskuren
  • 3 salladslökar, i tunna ringar
  • 0,5 grön chilifrukt, finhackad
  • 1 limefrukt, finrivet skal och saften
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 200 g parmaskinka, knaperstekt

Gör så här

Parmesanskålar

  1. Hetta upp en teflonpanna på medelvärme, lägg cirka 4 msk riven parmesanost i pannan och låt smälta.
  2. När den är gyllene så vänd osten i pannan, tag försiktigt upp osten och lägg över ett glas. Osten stelnar fort och bildar därmed med parmesanskål över glaset.
  3. Upprepa proceduren tills du har önskat antal skålar.

Avokado och mangosalsa med parmaskinka

  1. Dela parmaskinkan i små bitar och lägg in på en plåt i ugnen i cirka 20 minuter på 200 grader.
  2. Rör ihop de övriga ingredienserna till en salsa och fyll sedan parmesanskålarna med salsan varvat med parmaskinkan.