Tonfiskbiffar

Tonfiskbiffar

Av: Sally Jönsson

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

20 min

Tonfiskbiffar med tomatkokt bulgur. Receptet är beräknat till 2 personer.

Se fler recept från Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner

Tonfiskbiffar

  • 1 ägg
  • 1 förp tonfisk i vatten
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 krm chilipeppar
  • 1 krm svartpeppar

Tomatkokt bulgur

  • 0,5 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 g krossade tomater
  • 1 dl bulgur
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

Tonfiskbiffar

  1. Häll av vattnet från tonfisken.
  2. Blanda tonfisken med ägg, cayennepeppar, chilipeppar och svartpeppar. Rör om ordentligt.
  3. Klicka ut smeten till små biffar i en panna med olja. Stek på varje sida i några minuter.
  4. Servera tillsammans med tomatkokt bulgur.

Tomatkokt bulgur

  1. Hacka rödlöken och stek mjuk i en kastrull tillsammans med olja och vitlöken.
  2. Häll på tomaterna, vattnet och bulgur. Krydda med salt, peppar och oregano.
  3. Låt koka i ca 10 min (eller den koktid det står på din bulgur förpackning, det skiljer sig lite mellan de olika märkena)