Tonfiskbiffar


20 min2

Tonfiskbiffar

  • 1 st ägg
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 krm chilipeppar
  • 1 krm svartpeppar

Tomatkokt bulgur

  • 0.5 st rödlök
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 300 g krossade tomater
  • 1 dl bulgur
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  1. Tonfiskbiffar
    Häll av vattnet från tonfisken.
  2. Blanda tonfisken med ägg, cayennepeppar, chilipeppar och svartpeppar. Rör om ordentligt.
  3. Klicka ut smeten till små biffar i en panna med olja. Stek på varje sida i några minuter.
  4. Servera tillsammans med tomatkokt bulgur.
  5. Tomatkokt bulgur
    Hacka rödlöken och stek mjuk i en kastrull tillsammans med olja och vitlöken.
  6. Häll på tomaterna, vattnet och bulgur. Krydda med salt, peppar och oregano.
  7. Låt koka i ca 10 min (eller den koktid det står på din bulgur förpackning, det skiljer sig lite mellan de olika märkena)

Annons:

Liknande recept

  •  29 ingr

Räkor i het sås

av Kerstin - Helsingborg
  •  30 min
  •  12 ingr
  •  16 ingr

Snabb potatissallad med makrill, dill och tomat

av Karin Andersson, Tommy Myllymäki
  •  20 min
  •  10 ingr
  •  15 min
  •  15 ingr
  •  30 ingr