Sallad med rödkål

Sallad med rödkål
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Sallad med rödkål

13 ingredienser

20 m

Den här salladen med flera sorters kål är ett perfekt tilbehör under juletid.

Ingredienser

portioner4 - 6

Vinägretten

  • 0,5 dl soja
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk schalottenlök, finhackad

Sallad

  • 0,25 rödkål
  • 6 stjälkar grönkål (och/eller purpurkål)
  • 2 äpplen, gärna Ingrid Marie, i tunna klyftor
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda samman vinägretten.
  2. Finstrimla rödkålen och repa grönkålen.
  3. Skiva äpplena fint.
  4. Vänd ner kålen och äpplena i vinägretten så att de blir marinerade. Arbeta salladen och låt dra i 5 minuter, ju längre den ligger desto mindre crunch finns kvar.
  5. Toppa salladen med sesamfrön.