Sallad med färskpotatis

Klas Lindberg

Sallad med färskpotatis

14 ingredienser

20 m

Här kommer en riktigt somrig fullträff i form av en potatissallad! Färskpotatis tillsammans med fläder, gräddfil och dill är en riktigt lyckad kombo.

Ingredienser

portioner
  • 400 g färskpotatis
  • salt

Dressing

  • 2 msk rapsolja, kallpressad
  • 1 msk koncentrerad fläderblomssaft
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt

Marinerad lök

  • 1 rödlök, fint skuren (liten)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk koncentrerad fläderblomssaft
  • salt

Servering

  • 1 kruka dill, plockade kvistar och finskurna stjälkar
  • 1 dl potatis, friterad och krossad (eller neutrala potatischips)
  • 1 dl gräddfil, avhängd i kaffefilter
  • 2 fläderblommor

Gör så här

  1. Sjud potatisen försiktigt i saltat vatten tills den nästan är klar.
  2. Häll av vattnet och lägg på locket. Låt potatisen tillagas klart under locket.

Dressing

  1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.

Marinerad lök

  1. Marinera löken i vinäger, fläderblomssaft och lite salt i minst 15 minuter.

Servering

  1. Tryck till potatisarna så att de öppnar upp sig lite.
  2. Slå dressingen över potatisarna så att de suger åt sig smak.
  3. Fördela potatisarna på ett uppläggningsfat.
  4. Strössla dillstjälkar över potatisen.
  5. Toppa med friterad potatis och klicka ut gräddfil.
  6. Fördela sedan löken över potatisen.
  7. Dekorera med dillvippor och fläderblommor.