Saganaki med honung och valnötter

saganaki med honung och valnötter
Foto: TV4

Saganaki med honung och valnötter

Av: Dalia - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

20 min

Den grekiska osten saganaki paneras och steks frasigt, serveras med honung, valnötter och lingon. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g saganakiost
  • 2 ägg
  • ströbröd
  • honung
  • valnötter
  • färsk mynta
  • frysta lingon

Gör så här

  1. Vispa ägget. Doppa osten i ägget och därefter i ströbrödet på båda sidorna. Fritera/stek i olja tills osten får en gyllenbrun färg.
  2. Servera med ringlad honung över osten, valnötter och lingon. Toppa med färskmynta blad.