Saffransfudge med hallontryffel

Saffransfudge med hallontryffel
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Saffransfudge med hallontryffel

12 ingredienser

30 m + tid att stelna

Saffransfudge med hallontryffel och frystorkade hallon sätter extra guldkant på julen!

Ingredienser

portioner

Saffransfudge

  • 3 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 g saffran [2 kuvert]
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 100 g vit bakchoklad

Tryffel

  • 0,5 dl hallonpuré
  • 2 msk vispgrädde
  • 200 g vit bakchoklad
  • 25 g smör

Topping

  • frystorkade hallon

Gör så här

Saffransfudge

  1. Mät upp strösocker, vaniljsocker, saffran, vispgrädde och sirap i en kastrull och låt koka upp.
  2. Koka på medeltemperatur under omrörning till 119 grader.
  3. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt smöret i bitar samt vit choklad. Låt det smälta och rör sedan ihop till en helt jämn smet.
  4. Häll smeten i en form, ca 20x20 cm stor. Låt stelna i rumstemperatur i minst 4 timmar.

Tryffel

  1. Koka upp hallonpuré med vispgrädde.
  2. Tillsätt hackad choklad och smöret i bitar. Rör till en jämn smet.

Topping

  1. Bred tryffeln över saffransfudgen och toppa med frystorkade hallon.
  2. Låt stelna i kyl i 2 timmar och skär sedan upp i fina bitar.