Roys jordnötsbiskvier

POPULÄRT
koket.se
Roys jordnötsbiskvier
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Roys jordnötsbiskvier

14 ingredienser

1 h 30 min

Älskar du biskvier och dessutom snickers? I så fall är denna biskvi fylld med mjölkchokladsmörkräm, jordnötter och dulce de leche något du bara måste baka.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken

Bottnar

  • 250 g mandelmassa
  • 125 g strösocker (1,5 dl)
  • 90 g äggvita (3 st)

Smörkräm

  • 50 g mjölkchoklad
  • 150 g jordnötssmör (len, ej crunchy)
  • 250 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 75 g äggvita (2-3 st)
  • 120 g strösocker (1,5 dl)
  • 0,5 krm salt

Fyllning

  • ca 1,5 dl dulce de leche (dulce de leche)
  • ca 1,5 dl salta jordnötter
  • flingsalt

Att doppa i

  • 300 g mjölkchoklad

Gör så här

Biskvibottnar

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt äggvitan i omgångar och blanda till en jämn och spritsbar smet. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 6 cm långa (2 cm breda) bottnar
  3. på plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 12- 15 minuter, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.

Smörkräm

  1. Hacka chokladen och smält försiktigt över ett vattenbad eller i mikron, låt svalna till ljummen temperatur.
  2. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven. Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. Vispa sedan ner smöret i omgångar, därefter den smälta chokladen och jordnötssmör.

Montering

  1. Spritsa en tunt kant med smörkräm på varje botten. Fyll mitten med karamelliserad mjölk och spritsa över med smörkräm. Stryk krämen jämn med en kniv eller pallet så att de blir jämna och fina.
  2. Doppa toppen i hackade jordnötter. Ställ in i kylen 30 minuter.
  3. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron, om chokladen är tjock kan man blanda ut den med lite rapsolja, då blir den lättare att doppa i.
  4. Ta en liten kniv och stick ner i mitten av biskvin. Doppa försiktigt i chokladen. Låt extra choklad rinna av innan du vänder på den, strö över flingsalt. Låt chokladen stelna i kylen.