Sätt ugnen på 145 grader. Rita upp två cirklar, 19 cm i diameter, på bakplåtspapper. Lägg papprena på en plåt.
Blanda strösocker och 100 gram florsocker i en bunke samt mandelmjöl och 135 gram florsocker i en annan bunke.
Vispa äggvitan till ett fast, hårt skum med elvisp, tillsätt sockerblandningen och vispa tills det blir en seg maräng.
Rör ner mandelmjölsblandningen och karamellfärgen och blanda väl tills det blir en glansig smet.
Fyll en spritspåse och spritsa ut smeten jämnt innanför de markerade cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Krämgrädde
Rör ihop äggulor, socker och maizena i en bunke.
Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och koka upp dem och stången tillsammans med mjölken i en kastrull. Plocka upp vaniljstången och vispa sedan ner den varma mjölken i äggblandningen. Blanda väl och häll sedan tillbaka alltsammans i kastrullen.
Koka under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat till en kräm. Häll ner vaniljkrämen i en bunke, tillsätt smöret och rör om tills det har smält. Låt krämen svalna i kylen.
Vispa grädden fast i en bunke och blanda ner i vaniljkrämen.
Spritsa eller stryk ut vaniljkrämen på undersidan av en av bottnarna, cirka 1 cm in från kanten. Lägg den andra bottnen ovanpå, täck kanterna med de skivade jordgubbarna, pudra över florsocker och dekorera med röda vinbär. Servera tårtan inom några timmar.