125 g limesaft, pressad (1,25 dl = 4-5 lime) + skal från 2 lime
10 g vaniljsocker [1 msk]
30 g äggula [2 st]
110 g ägg [2 st]
Garnering
300 g vispgrädde [3 dl]
tunna limeskivor
Gör så här
Pajskal
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke.
Tillsätt smöret och blanda ordentligt.
Fodra 8 pajformar med löstagbara kanter, 7 cm i diameter, med blandningen. Grädda i ugnen i 8 minuter. Låt pajskalen svalna helt.
Limefyllning
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med en slickepott i en bunke. Vänd ner äggulorna och sedan äggen.
Rör försiktigt ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15 minuter, sila av limeskalen och fördela sedan fyllningen mellan formarna.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills ytan har fått en anings lite färg. Låt svalna helt och toppa med mjukvispad grädde samt limeskivor.