Roy Fares madeleinekakor

koket.se
Roy Fares madeleinekakor
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Roy Fares madeleinekakor

10 ingredienser

Klassiska franska små, mjuka kakor rullade i citron- och vaniljsocker.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner kakor
  • 100 g smör
  • 100 g ägg [2 st]
  • 65 g strösocker [0,75 dl]
  • 10 g vaniljsocker [2 tsk]
  • 120 g vetemjöl [2 dl]
  • 3 g bakpulver [0,5 tsk]
  • 25 g mjölk [0,25 dl]

Sockerblandning

  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron, zest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Smöra och mjöla en madeleineform.
  2. Bryn smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg, strösocker vitt och fluffigt med en elvisp. Sikta i dem torra ingredienserna och blanda, häll i mjölken och lite i taget av det brynta smöret och blanda tills du har en fin och slät smet.
  3. Fyll formen med smeten, sänk värmen på ugnen till 200 grader och grädda i 7-9 minuter, ta ut och låt svalna någon minut sen vänder du ur dom ur formen och rullar i sockerblandningen.

Sockerblandning

  1. Dela vaniljstång och lägg i det med strösockret och skrubba, raspa i citronzest och blanda.