Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Dela smöret i små kuber och lägg dem i
matberedaren. Pulskör tills blandningen precis börjar smula sig. Tillsätt vattnet lite i taget och kör tills degen börjar gå ihop. Inte mer. Degen kan också snabbt arbetas ihop för hand i en bunke.
Dela degen i 2 bitar och slå in dem i plastfolie. Låt vila i kylen i minst 1-2 timmar. Låt degen stå ute i rumstemperatur 5-10 minuter. Kavla ut den ena degbiten till en 3 mm tjock rundel och fodra en pajform, 24 cm i diameter, med degen. Fodra formen ända upp över kanterna och skär av överflödig deg, stoppa in i frysen.
Den andra biten kavlar du ut på samma sätt och delar i 7 remsor när du fyllt pajen med allt gott.
Kolasås
Värm glukosen i en tjockbottnad kastrull med lite i taget av strösockret tills allt har smält, rör om mellan varven. Koka sockret tills den fått en fin karamellfärg, häll i grädden lite i taget försiktigt och rör om.
Ta bort från värmen och klicka i smör och flingsalt. Blanda och ställ åt sidan.
Fyllning
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft med extra undervärme.
Skala äpplen och skär i lagom tjocka skivor. Lägg i en bunke och vänd runt dom i kanel och vetemjöl. Lägg ut äppelskivorna tajt i pajformen, häll över kolasås och klicka ut smöret lite här och där. Lägg på ett galler av den sista degen. Pensla med ägg och strö över farinsocker.
Grädda pajen mitt i ugnen på 200 grader i 35-40 min eller tills karamellen börjat bubbla och pajen fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna 1 timme innan servering.