Rostat lökris

koket.se
Rostat lökris
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rostat lökris

6 ingredienser

1 h

Rostat lökris med saffran sätter färg och smak på helgen! Perfekt som middagstillbehör eller som en del av en buffé.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar, strimlad
  • olivolja
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 förp saffran
  • 3 dl basmatiris
  • 1 l kycklingbuljong

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek löken med olja i en panna med höga kanter och som tål ugn.
  3. Tillsätt spiskummin och saffran när löken är karamelliserad. Fräs i ytterligare 1 minut.
  4. Häll i ris och buljong.
  5. Ställ in pannan i mitten av ugnen och låt koka i ca 30 minuter.
  6. Ringla över olivolja och låt stå i ytterligare 10 minuter i ugnen.