Skala och skölj potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och rödbetor. Skär dem i små bitar. Skär bort stocken på vitkålen och skär den i små bitar.
Ansa fänkål och lök. Dela löken och ta bort den grova stocken på fänkålen och skär den i små bitar. Spara eventuella fänkålsvippor för att dekorera portionerna med. Skala och hacka vitlöken.
Häll olivolja (2 msk) i en ugnsform. Tillsätt alla grönsaker, lök, timjan, salt och peppar. Rör om och sätt in formen i ugnen. Rosta alltsammans i 30 minuter tills de fått färg och börjar mjukna men fortfarande är spänstiga.
Ricottacrème
Skär rucolan grovt. Rosta nötterna i en torr stekpanna och hacka dem. Mixa ricottan med olivolja till en slät kräm. Blanda i övriga ingredienser och krydda med salt och peppar.
Stek eller grilla salsiccian och servera dem med de rostade rotsakerna toppade med en fänkålsvippa (eller överströdd med hackad vippa) och med en rejäl klick ricottacrème vid sidan om.