Rostade rotsaker med salsiccia och ricottakräm

koket.se
Rostade rotsaker med salsiccia och ricottakräm
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Rostade rotsaker med salsiccia och ricottakräm

22 ingredienser

40 m

Lättlagad middag med ugnsrostade rotfrukter, stekt salsiccia och vitlöks- och timjansdoftande ricottakräm.

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 200 g rotselleri
  • 4 rödbetor
  • ca 350 g vitkål
  • 1 fänkål (helst med vippor)
  • 4 knipplökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl timjan, finskuren
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 färska salsiccia, med peperoncino (chilifrukt)

Ricottacrème

  • 250 g ricotta
  • 50 g rucolasallad
  • 25 g hasselnötter
  • 1 citron, rivet skal+ 0,5 pressad saft
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • ca 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skölj potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och rödbetor. Skär dem i små bitar. Skär bort stocken på vitkålen och skär den i små bitar.
  3. Ansa fänkål och lök. Dela löken och ta bort den grova stocken på fänkålen och skär den i små bitar. Spara eventuella fänkålsvippor för att dekorera portionerna med. Skala och hacka vitlöken.
  4. Häll olivolja (2 msk) i en ugnsform. Tillsätt alla grönsaker, lök, timjan, salt och peppar. Rör om och sätt in formen i ugnen. Rosta alltsammans i 30 minuter tills de fått färg och börjar mjukna men fortfarande är spänstiga.

Ricottacrème

  1. Skär rucolan grovt. Rosta nötterna i en torr stekpanna och hacka dem. Mixa ricottan med olivolja till en slät kräm. Blanda i övriga ingredienser och krydda med salt och peppar.
  2. Stek eller grilla salsiccian och servera dem med de rostade rotsakerna toppade med en fänkålsvippa (eller överströdd med hackad vippa) och med en rejäl klick ricottacrème vid sidan om.