Rostade morötter med tonnatosås

koket.se
Rostade morötter med tonnatosås
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rostade morötter med tonnatosås

7 ingredienser

1 h

Rostade morötter är ett enkelt och gott tillbehör. Servera dem med tonnatosås och citron så har du ett riktigt bra tillbehör på sommarbuffén!

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe morot
  • 1 burk tonfisk (i vatten)
  • 1 dl majonnäs (gärna hemgjord)
  • 1 citron
  • 3 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skrubba morötterna och låt dem vara hela.
  3. Rosta morötterna i mitten av ugnen tillsammans med olja och salt i ca 40 minuter. De ska bli mjuka och karamelliserade.
  4. Vispa ihop tonfisk, majonnäs och saften från en halv citron. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll ut såsen på ett fat och riv över citronskal.
  6. Ta ut morötterna från ugnen och sväng runt dem i lite pressad citron.
  7. Låt morötterna svalna innan du lägger upp dem på fatet ovanpå såsen.
  8. Strö slutligen över kapris.