Rostad pumpa med dressing

koket.se
Rostad pumpa med dressing
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rostad pumpa med dressing

9 ingredienser

20 m

Servera den rostade pumpan med en julig saffransdressing så har du en strålande rätt att servera i juletid.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 butternutpumpa
  • 6 klyftor vitlök, krossade
  • 1 citron, skal och saft
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 krm chilifrukt (koreansk eller espelettepeppar)
  • 0,5 förp saffran [0,25 g]
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl pecorinoost, finriven (eller parmesanost)
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär pumpan i klyftor och kärna ur med hjälp av en sked.
  3. Lägg pumpabitarna på en plåt tillsammans med vitlöksklyftor, olja och salt.
  4. Rosta i mitten av ugnen i 45 minuter.
  5. Mosa vitlöksklyftorna tillsammans med citronsaft, citronskal, spiskummin, chili, saffran och olja. Smaka av med salt.
  6. Blanda den rostade pumpan med saffransdressingen och lägg upp på ett fat.
  7. Toppa med riven ost.