Rostad grönsakssoppa

Rostad grönsakssoppa
Foto: Linnea Seidel
Linnea Seidel profilbild NY
Linnea Seidel profilbild NY

Rostad grönsakssoppa

13 ingredienser

45 m

En värmande soppa på rostad pumpa, paprika, moräötter och lök blir en perfekt vardagsräddare i vinterkylan.

Ingredienser

portioner
  • ca 250 g butternutpumpa
  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor
  • 3 morötter
  • 1 hel vitlök
  • örtsalt
  • olja
  • ca 1 l vatten
  • 200 ml kokosmjölk
  • 1 citron, saften
  • örtsalt
  • 2 dl crème fraîche (eller naturell yoghurt)
  • örtsalt

Gör så här

  1. Skala och dela pumpa och lök i bitar.
  2. Skär ner paprika och morötter i mindre bitar.
  3. Dela den hela vitlöken mitt i tu.
  4. Lägg ut pumpa, lök, paprika, morötter och vitlök på en plåt. Ringla över lite olja och salt. Rosta på 225 grader i ca 20 minuter.
  5. Häll upp allt utom vitlök i en gryta eller större kastrull.
  6. Pressa ner hälften av vitlöken i grytan.
  7. Häll på vatten så det täcker alla grönsaker och mixa till lagom konsistens.
  8. Låt soppan sedan koka upp.
  9. Tillsätt kokosmjölk samt smaka upp med citron och salt.
  10. Blanda ihop den resterande rostade vitlöken med crème fraîche och örtsalt.
  11. Servera den smaksatta crème fraîchen och ett gott bröd till soppan.