Rostad aubergine med persiljesallad

koket.se
Rostad aubergine med persiljesallad
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Rostad aubergine med persiljesallad

16 ingredienser

45 m

"Det här är ett gott sätt att tillaga aubergine. Rosta i stora bitar, servera över en persiljesallad och ringla över marinad." /Niklas Ekstedt

Se Niklas Ekstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Plåt

  • aubergine
  • morot
  • rödlök
  • kikärtor
  • 3 msk olivolja

Persiljesallad

  • 1 dl kokt bulgur
  • 1 knippe persilja, finhackad (stort knippe)
  • 1 knippe mynta, finhackad
  • 1 rödlök, fint skivad
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, saften

Marinad

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk citron
  • 1 msk granatäpplesirap
  • 0,5-1 dl färsk mynta, finhackad
  • 1 chilifrukt, finhackad

Gör så här

Plåt

  1. Dela aubergine, morötter och rödlök i stora klyftor.
  2. Lägg klyftorna på en plåt tillsammans med kikärtor och ringla över olja.
  3. Rosta på 200 grader i 30 minuter, eller tills klyftorna är lite brända i kanterna.

Persiljesallad

  1. Hacka ihop persiljesalladen.
  2. Ringla över olja och pressad citron.

Marinad

  1. Rör ihop ingredienserna till marinaden.

Servering

  1. Ta ut grönsakerna ur ugnen och servera dem ovanpå salladen.
  2. Ringla slutligen marinaden över de rostade grönsakerna.