Rosiga apelsinkakor

Rosiga apelsinkakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Peter Dahlberg
Peter Dahlberg

Rosiga apelsinkakor

Av: Peter Dahlberg

Från: Hela Sverige bakar

6 ingredienser

35 m

Apelsindoftande småkakor som spritsas som vackra rosor.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner kakor
  • 200 g smör, mjukt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 60 g florsocker [1 dl]
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 180 g vetemjöl [3 dl]
  • 1 apelsin

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
  2. Vispa smör och vaniljsocker ljust och fluffigt.
  3. Blanda florsocker, bakpulver, vetemjöl och rivet skal från apelsinen i en skål och tillsätt i smörblandningen. Vispa till en jämn smet.
  4. Fyll en spritspåse med rostyll, med smet och spritsa ut ca 20 rosor på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kakorna får en gyllene färg. Låt svalna.