Compotte de pommes

Compotte de pommes
Foto: TV4

Compotte de pommes

Av: Rose-Marie - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

En härligt sötsyrlig äppelkompott med kaksmulor.

Dryck
Man kan med fördel servera efterrätt med en fräsch äppeldrink som smakar äppelkaka med kanel! Det är den polska Bisonvodkan med sitt bisongräs som bidrar och framhäver de smakerna. Zubrowka Bison grass vodka, art nr. 80235 . Den blandas med äppeljuice, fördelning 1-2 del vodka 8-9 del juice.

Rose-Maries recept

Avocadosnaps med crevette

Rose-Maries variant på osso buco

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 äpple (Royal gala eller någon annan syrlig sort)
  • 1 dl äppeljuice
  • 8 msk vispgrädde
  • 7 msk äpplemos, hemlagad eller köpt (lättsockrad)
  • 15 småkakor med smak av kanel och mandel
  • 8 msk delikatessyoghurt, vanilj

Gör så här

  1. Skala äpplen, skär bort kärnhuset och skär äpplen i små bitar.
  2. Mät upp äppeljuicen i en kastrull och lägg i äpplebitarna.
  3. Låt äpplebitarna sjuda i ca en min (får inte bli för mjuka).
  4. Häll av juicen och blanda äpplebitarna med äppelmoset.
  5. Vispa grädden.
  6. Lägg kakorna i en plastpåse och krossa till lagom små bitar.
  7. Varva ingredienserna snyggt i glasskålar eller glas så att ingredienserna ligger i olika skikt.
  8. Toppa med vispgrädde, yoghurt samt lite finkross från kakorna.