"Röra ihop" -kaka

koket.se
Röra ihop -kaka
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

"Röra ihop" -kaka

17 ingredienser

1 h

Den här enkla kakan med hallon, kokos och lime rör du snabbt och enkelt ihop på nolltid!

Se Hilda Kirkhoff laga receptet

logo

Ingredienser

portioner kaka

Kaka

  • 150 g smör, smält
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 0,75 dl riven kokos, rostad
  • 3 ägg
  • 250 g färska hallon

Servering

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk mascarpone
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljpaste
  • limefrukt
  • färska hallon
  • färska örter

Gör så här

Kaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Smält smöret och låt det svalna helt.
  3. Rör ner strösocker, vetemjöl, havregryn, vaniljsocker, bakpulver, lime (skal och saft) och kokos i kastrullen med smöret.
  4. Knäck i ett ägg i taget och rör om igen.
  5. Smörj en form som är 22 cm i diameter och strö sedan i riven kokos.
  6. Häll i halva mängden smet, strö över hälften av hallonen, fördela resten av smeten över och toppa slutligen med resterande hallon.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Servering

  1. Vispa grädde, mascarpone, florsocker och vanilj till en krämig konsistens. Lägg krämen i en spritspåse och spritsa på kakan.
  2. Dekorera med riven lime, färska hallon, färska örter och florsocker.