Ronnies petit choux

Ronnies petit choux
Foto: Tv4
Ronnie Nilsson - recept
Ronnie Nilsson - recept

Ronnies petit choux

28 ingredienser

Petit choux med mörk körsbärstryffel, med smultronkräm serverade på strå samt petit choux med rosor, rostad pistage och mascarpone serverad i röd ros.

Ingredienser

Pate à choux

  • 200 g mjölk
  • 200 g vatten
  • 160 g smör
  • 1 tsk salt
  • 250 g vetemjöl
  • 7 ägg
  • röd hushållsfärg

tryffel

  • 3 dl grädde
  • 350 g mörk choklad
  • 0,5 dl Kirsch

Karamell

  • 500 g strösocker
  • 250 g glykos
  • 200 g vatten (alt 150 g vatten+50g kirsch)
  • röd hushållsfärg
  • grön hushållsfärg

röd karamellfärg

  • 300 g färska smultron
  • strösocker
  • grädde
  • 300 g vit bakchoklad
  • grön hushållsfärg
  • 15 vetestrån med ax

Petit choux med rosor

  • 300 g pistagenötter, skalade
  • 300 g mascarpone
  • rosenvatten
  • strösocker
  • äggvita
  • 15 röda rosor, kraftiga, långskaftade
  • 30 röda rosblad (ekologiska/obesprutade)

Gör så här

Pate à choux

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Koka upp vätska o fett.
  3. Blanda i mjöl och rör tills det släpper kanterna.
  4. Blanda i äggen ett i taget.
  5. Rör en stund till.
  6. Låt svalna.
  7. Färga delar av degen med röd karamellfärg.
  8. Spritsa ut bakelserna på en plåt.
  9. Grädda i 15 - 20 min.

Petit choux med mörk körsbärstryffel

Tryffel

  1. Värm grädde, tillsätt choklad och rör. Blanda i körsbärslikören. Fyll petit chouxerna med tryffel.

Karamell

  1. Koka till socker glykos och karamellsärg till 155 grader. tillsätt grön respektive röd karamellfärg vid 140 grader.

Petit choux med smultronkräm

  1. Färga degen röd med karamellfärg före spritsning.
  2. Gör en snabb sylt eller mosa bären.
  3. Koka upp grädde o blanda i chokladen.
  4. Fyll.

Petit choux med rosor, rostad pistage och mascarpone

  1. Rosta och mal nötterna
  1. Blanda allt och smaksätt.
  2. Kandera rosenblad med äggvita och socker som värmts till 50 grader.
  3. Fyll petitchouxerna och klistra fast kanderade rosenblad.
  4. Töm rosorna på de centrala kronbladen och lägg i bakverket..
  5. Florsockra.