Risnudlar i grön curry

koket.se
Risnudlar i grön curry
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Risnudlar i grön curry

12 ingredienser

20 m

Risnudlar i grön curry med kokosmjölk och svartkål är en smakrik och enkel rätt att testa i helgen.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 citrongräs, finstrimlad
  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk kokosmjölk
  • 100 g svartkål
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 1 jalapeño
  • 2 msk fisksås
  • 180 g risnudlar
  • 4 msk crispy chili oil
  • 1 limefrukt
  • salt

Gör så här

  1. Fräs citrongräs, lök och vitlök i en kastrull.
  2. Tillsätt kokosmjölk och låt koka upp.
  3. Ta bort de hårda stjälkarna från svartkålen och strimla bladen.
  4. Lägg ner bladen i kokosmjölken och låt sjuda i 30 sekunder. Mixa sedan blandningen till en grön sås i en blender.
  5. Tillsätt koriander, jalapeño samt fisksås och mixa ytterligare en stund. Smaka av med salt.
  6. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  7. Blanda nudlarna med såsen och toppa med crispy chili oil.
  8. Servera rätten med en limeklyfta.