Olivie, iransk kycklingsallad

Olivie, iransk kycklingsallad
Foto: Tv4

Olivie, iransk kycklingsallad

Av: Reza - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

Olivie, en smakrik iransk kycklingsallad med rivet ägg, morötter och saltgurka i god yoghurtdressing.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
5649 L Chardonnay
En smakrik sallad som lyfts fram av ett fruktigt och fräscht vin från sydfrankrike.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 700 g potatis
  • 1 morot
  • 4 ägg
  • 1 dl gröna ärtor
  • 250 g saltgurka

dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk limefrukt, juice
  • 1 dl yoghurt
  • 4 kvistar persilja
  • 100 g svarta oliver

Gör så här

  1. Häll 5 dl vatten i en kastrull på hög värme och lägg sedan i kycklingfilén, skala löken, dela den på mitten och lägg den i kastrullen.
  2. Tillsätt 2 krm salt och 1 krm svartpeppar och låt puttra under lock i 30 minuter på medelhög värme.
  3. Sätt på ytterligare en kastrull på hög värme och häll i 8 dl kokvatten. Lägg i potatisen (medelstora potatisar och en medelstor morot) låt koka i 20 minuter på medelhög värme och lägg därefter i 4 ägg med skal och låt koka i 5 minuter till.
  4. Lägg i 1 dl färska eller frysta gröna ärtor och låt puttra i 5 minuter till.
  5. Ta fram den kokta kycklingen, potatisen, moroten, gröna ärtor och låt det svalna i 5 minuter. Skala äggen och finhacka saltgurkan, riv potatis, ägg och moroten med rivjärn och lägg i en stor skål.
  6. Häll i 1 msk olivolja, 1 krm salt, 1krm svartpeppar, 1 dl majonnäs, lime juice och 1 dl yoghurt, blanda ordentlig men försiktigt. Salladen är färdig och ni kan dekorera den med svarta oliver och persilja och servera.