Foto: TV4

Pasta carbonara


4

En italiensk klassiker.

  • 500 g spagetti
  • 300 g rökt fläsk el. bacon, tärnat
  •   salt och svartpeppar
  • 1 dl kaffegrädde
  • 2  uppvispade ägg
  •   parmesan
  1. Koka pastan klar. Stek fläsket.
  2. Slå 1 msk olja i botten av grytan och slå tillbaka pastan. Krydda med svartpeppar och vänd runt. Rör ned fläsket.
  3. Vispa ihop ägg och grädde. Ta grytan av värmen och rör ner äggsmeten. Blanda ner parmesan efter smak och servera genast.

Annons:

Liknande recept

Pasta Carbonara

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  15 min
  •  6 ingr
  •  25 min
  •  11 ingr

Glasnudlar carbonara

av Anna Hallén
  •  20 min
  •  8 ingr

Anna och Ulrikas spaghetti carbonara

av Anna Jonassen, Ulrika Jisland
  •  7 ingr

Spaghetti carbonara

av Charlotta Malhotra, Jessica Staël von Holstein
  •  20 min
  •  9 ingr

Spaghetti á la carbonara

av Alexandra Zazzi
  •  20 min
  •  9 ingr

Spaghetti Carbonara

av Stefano Catenacci
  •  30 min
  •  7 ingr