Foto: TV4

Köttfärsfyllda cannelloni


Cannelloni är namnet både på tjocka rör av pastadeg och på den maträtt man kan laga av dem. Själva ordet cannelloni betyder också rör. Rören fylls, läggs i en form, täcks med en sås och gratineras i ugnen. Cannelloni är väldigt italienskt.

  • 12  cannellonirör
  • 1  burk krossade tomater
  • 2 dl riven gratängost
  •   Fyllning:
  • 250 g nötfärs
  • 1  gul lök
  • 2  vitlöksklyftor
  •   olivolja till stekning
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk salvia
  • 1/2-1 msk tomatpuré
  •   salt och nymalen svartpeppar
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 dl riven parmesan
  1. Värm ugnen till 225°. Koka cannellonirören enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av.
  2. Häll de krossade tomaterna i en kastrull och koka ihop dem något. Skala och finhacka lök och vitlök. Värm olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och nötfärs. Ta pannan från värmen, rör ner oregano, salvia och tomatpuré. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.
  3. Blanda ner crème fraiche och parmesan i färsblandningen och fyll cannellonirören. Lägg cannellonin i en smord ugnssäker form, häll över tomatkrosset och strö över gratängosten. Gratinera ca 30 minuter i ugnen till fin färg.

Annons:

  •  17 ingr
  •  17 ingr
  •  19 ingr

Cannelloni

av Paolo Roberto
  •  19 ingr

Satay med jordnötssås

av Monica Eisenman
  •  30 min
  •  14 ingr