Foto: TV4

Biff à la Lindström


4

Biff à la Lindström räknas som svensk husmanskost, trots att inspirationen kommer från Ryssland. Servera biffarna med potatis och säsongens grönsaker.

  • 600 g finmalen nötfärs
  • 2  äggulor
  • 1 dl fintärnad gul lök
  • 1-2 dl fintärnade rödbetor
  • 1/2 dl kapris
  • 1/2 dl rödbetsspad
  • 1 1/2 tsk salt
  •   vitpeppar från kvarn
  •   smör till stekning
  •   Till servering:
  •   kokt potatis och grönsaker
  1. Skala och hacka löken fint och finhacka rödbetorna. Vill du undvika att skärbrädet färgas rött går det bra att lägga smörpapper mellan brädet och rödbetorna.
  2. Blanda snabbt ihop färsen med äggulor, lök, rödbetor och kapris utan att färsen binder ihop och blir fast. Spä med lite rödbetsspad och krydda med salt och peppar.
  3. Forma små biffar och stek dem hastigt i smör, de ska inte vara helt genomstekta utan lätt rosa inuti. Servera med kokt potatis.

Annons:

Liknande recept

  •  12 ingr

Småbiff á la Lindström

av Nils Emil Ahlin
  •  30 min
  •  10 ingr

Biff á la Lindström

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  9 ingr
  •  8 ingr
  •  12 ingr

Isterbandsröra

av recept.nu
  •  6 ingr