Belgisk köttgryta - Carbonnades Flamandes
Foto: TV4

Belgisk köttgryta - Carbonnades Flamandes av


6 Tack för din röst

Denna klassiska köttgryta från Belgien har sitt ursprung i Flandern. Eftersom öltraditionen är gammal i landet och ölsorterna oräkneliga innehåller denna mustiga gryta just öl. Grytan reds med brödsmulor, i stället för mjöl, till önskad konsistens.

  1. Skala och hacka löken. Hetta upp fettet i en gryta och mjukstek löken tills den är ljust brun. Höj värmen och tillsätt köttet.
  2. Strö över mjölet och späd med ölet. Tillsätt salt, vinäger, lagerblad och timjan. Sjud grytan i ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
  3. Tillsätt senapen. Rör ner brödsmulorna, lite i taget, till önskad konsistens. Blir grytan för tjock späs den med mer öl. Servera potatis och grönsaker till.