Belgisk köttgryta - Carbonnades Flamandes
Foto: TV4

Belgisk köttgryta - Carbonnades Flamandes av


6

Denna klassiska köttgryta från Belgien har sitt ursprung i Flandern. Eftersom öltraditionen är gammal i landet och ölsorterna oräkneliga innehåller denna mustiga gryta just öl. Grytan reds med brödsmulor, i stället för mjöl, till önskad konsistens.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skala och hacka löken. Hetta upp fettet i en gryta och mjukstek löken tills den är ljust brun. Höj värmen och tillsätt köttet.
  2. Strö över mjölet och späd med ölet. Tillsätt salt, vinäger, lagerblad och timjan. Sjud grytan i ca 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
  3. Tillsätt senapen. Rör ner brödsmulorna, lite i taget, till önskad konsistens. Blir grytan för tjock späs den med mer öl. Servera potatis och grönsaker till.
  •  31 ingr
  •  2 h
  •  9 ingr
Kalops

Kalops

av recept.nu
  •  9 ingr
Boeuf Skeppsholmen

Boeuf Skeppsholmen

av Malin Söderström
  •  15 ingr
  •  2 h
  •  13 ingr
  •  19 ingr
  •  2h
  •  15 ingr
  •  1,5 h
  •  21 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr