Foto: TV4

Torsk med äggsås


4

  • 400 g torskfilé
  • 3 dl fiskbuljong
  •   salt och malen vitpeppar
  •   Äggsås:
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl kaffegrädde
  •   salt och malen vitpeppar
  • 2  hårdkokta ägg
  • 3 msk hackad persilja
  •   Till servering:
  •   kokt potatis och ärter
  1. Sås
    Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och låt det fräsa under omrörning ett ögonblick. Tillsätt buljongen och kaffegrädden under ständig omrörning. Smaka av grundsåsen med salt och peppar. Hacka äggen och persiljan, strax före servering blandas ägget och persiljan ner i såsen.
  2. Koka upp buljongen och lägg i fisken. Sjud fiskfiléerna i buljongen tills de är vita rakt igenom. Ta upp fisken ur buljongen och håll den varm. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera fisken med äggsåsen och kokt potatis. Gröna ärter smakar bra till.

Annons:

Liknande recept

  •  9 ingr
  •  13 ingr
  •  14 ingr

Kokt torsk med äggsås

av Pelle Johansson
  •  25 min
  •  9 ingr

Inkokt torsk

av recept.nu
  •  14 ingr

Kokt fisk med äggsås

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  25 min
  •  18 ingr
  •  10 ingr