Stekt strömming med potatismos
Foto: TV4

Stekt strömming med potatismos av


4

En klassiker bland husmanskost. Alltid lika gott och alltid lika uppskattat! Gör gärna en stor sats och lägg i det som eventuellt blir över till ättiksströmming.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  1. Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor.
  2. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme.
  4. Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
  5. Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör, mjölk, muskot, salt och peppar. Rör eller vispa slätt.
  6. Lägg ihop flundrorna med en persiljekvist emellan och vänd dem i blandningen av rågmjöl och ströbröd. Stek sen i smör 2-3 minuter på varje sida.
  7. Servera strömmingen tillsammans potatismoset och eventuellt med lite skysås.