Stekt strömming med potatismos
Foto: TV4

Stekt strömming med potatismos av


4

En klassiker bland husmanskost. Alltid lika gott och alltid lika uppskattat! Gör gärna en stor sats och lägg i det som eventuellt blir över till ättiksströmming.

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.13/5   Röster: 8 Tack för din röst
  1. Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor.
  2. Vispa samman senap, ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme.
  4. Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten.
  5. Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smör, mjölk, muskot, salt och peppar. Rör eller vispa slätt.
  6. Lägg ihop flundrorna med en persiljekvist emellan och vänd dem i blandningen av rågmjöl och ströbröd. Stek sen i smör 2-3 minuter på varje sida.
  7. Servera strömmingen tillsammans potatismoset och eventuellt med lite skysås.
  •  13 ingr
  •  14 ingr
Stekt inlagd sill

Stekt inlagd sill

av Tareq Taylor
  •  13 ingr
  •  1h 35 min
  •  16 ingr
Twixkaka

Twixkaka

av recept.nu
  •  1 h
  •  5 ingr

5-minuterskola

av recept.nu
  •  5 min
  •  5 ingr