Gratinerade musslor

POPULÄRT
Gratinerade musslor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gratinerade musslor

8 ingredienser

Servera de här musslorna som tilltugg till en drink eller som förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg musslor med skal
  • 1 dl vatten
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 limefrukt, rivet skal av
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • 1 klyfta vitlök
  • flingsalt, till ungformen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 275°. Borsta och skölj musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet.
  2. Lägg musslorna i en stor kastrull med vatten i botten. Låt koka under lock ca 5 minuter. Ta loss musslorna och lägg dem i ena skalhalvan på en saltbädd på ett ugnssäkert fat.
  3. Blanda smör, sambal, limeskal och persilja. Pressa ner vitlöken. Klicka smöret på musslorna. Hit kan du förbereda. Gratinera i övre delen av ugnen i 3-5 minuter