Älggryta
Foto: TV4

Älggryta av


6 Tack för din röst

Viltkött är lyx för de flesta, den här grytan är ett bra sätt att ta tillvara på köttet så att smakerna verkligen kommer till sin rätt.

  1. Krydda köttet och bryn det i matfett i en panna. Lägg köttet i en gryta, strö på timjan och mjöl. Vänd runt och rör ned tomatpuré.
  2. Bryn morötter, lök och rotselleri i matfett och lägg i. Tillsätt kryddorna och slå på vin så det knappt täcker.
  3. Koka sakta under lock tills köttet är mört 50 – 60 minuter. Ta upp köttet. Smaka av såsen. Runda eventuellt av med lite grädde.
  •  1,5 h
  •  24 ingr

Viltgryta

av recept.nu
  •  9 ingr

Höstig älggryta

av Malin - Linköping
  •  12 ingr

Viltgryta

av Jan Boris-Möller
  •  1h 10 min
  •  14 ingr
  •  40 min
  •  18 ingr
  •  2h
  •  25 ingr
  •  10 ingr
  •  31 ingr

Gittans kanariska gazpacho

av Birgitta - Gran Canaria
  •  20 min + 2 h
  •  18 ingr
  •  1 h
  •  14 ingr
  •  14 ingr

Lapin à la tapenade

av Nathalie - Stockholm
  •  ca 2 h
  •  21 ingr

Älggryta med rotfrukter och svamp

av Liselotte Forslin, Le Parfait
  •  1 h 15 min
  •  14 ingr

Brandgul morotssoppa

av Titti Erksell Barker
  •  40 min
  •  14 ingr