Foto: TV4

Älggryta


6

Viltkött är lyx för de flesta, den här grytan är ett bra sätt att ta tillvara på köttet så att smakerna verkligen kommer till sin rätt.

  • ca 800 g grytbitar av älg
  •   salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 2  morötter, i bitar
  • 10-tal  steklökar
  • 1 klyfta rotselleri, i stavar
  • 1  lagerblad
  • 6  kryddpepparkorn
  • 6  enbär
  • 1/2 flaska rött vin
  •   ev. 1/2 dl grädde
  •   matfett till stekning
  1. Krydda köttet och bryn det i matfett i en panna. Lägg köttet i en gryta, strö på timjan och mjöl. Vänd runt och rör ned tomatpuré.
  2. Bryn morötter, lök och rotselleri i matfett och lägg i. Tillsätt kryddorna och slå på vin så det knappt täcker.
  3. Koka sakta under lock tills köttet är mört 50 – 60 minuter. Ta upp köttet. Smaka av såsen. Runda eventuellt av med lite grädde.

Annons:

Liknande recept

Viltgryta

av recept.nu
  •  9 ingr

Lammgryta

av recept.nu
  •  11 ingr

Höstig älggryta

av Malin - Linköping
  •  12 ingr

Ungersk gryta

av recept.nu
  •  11 ingr
  •  20 ingr
  •  13 ingr
  •  10 ingr