Minestronesoppa med kyckling

Minestronesoppa med kyckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Minestronesoppa med kyckling

13 ingredienser

Italiensk husmanskost när den är som bäst. Vill du ha en vegetarisk soppa kan du ersätta kycklingen med valfria grönsaker, till exempel selleri, ärter och palsternacka.

Ingredienser

portioner
  • ca 700 g kycklingdelar
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1,5-2 l vatten
  • salt
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 gul lök
  • 8 hela nejlikor
  • 1 tsk timjan
  • 4 morötter, i bitar
  • 1 purjolök, skivad
  • persilja, hackad
  • 2 dl småpasta
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Lägg kycklingbitarna i en gryta, slå på vatten och salta. Koka upp, skumma ytan noga och tillsätt buljong och kryddor. Nejlikorna sticks in i löken. Koka 15 minuter.
  2. Tillsätt grönsakerna och koka 30 minuter. Lägg i pastan på slutet. Ta upp kycklingen, plocka köttet från benen och lägg tillbaka i soppan. Servera rykande varm med riven parmesan i en skål bredvid.