Foto: TV4

Kycklingsoppa med curry


4

En smal soppa med mycket smak. Vi du göra den fylligare, runda av med lite matlagningsgrädde.

  • 2  schalottenlökar, hackade
  • 1 msk curry
  • 3 msk smör
  • 1  paprika, hackad
  • 3 tärningar hönsbuljong
  • ca 12 dl vatten
  • ca 5 dl rensat kycklingkött
  •   salt och malen vitpeppar
  1. Hacka löken och fräs lök med curry i smör i en gryta. Tillsätt paprika.
  2. Smula ner buljongen och späd med vatten. Koka 10-15 minuter.
  3. Tillsätt köttet, smaka av och hetta upp.

Annons:

Liknande recept

Asiatisk kycklingsoppa

av Annika Wesslén, Gunilla Lindeberg
  •  13 ingr

Kycklingsoppa med ris och citron

av Lisa och Monica Eisenman
  •  11 ingr
  •  9 ingr

Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  19 ingr

Förskylningskurssoppa med kyckling

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  17 ingr
  •  13 ingr
  •  11 ingr