Foto: TV4

Indisk currysoppa med kyckling


4

En mustig och god soppa som även passar att laga till många. Den blir bara godare av att kokas i förväg och går även utmärkt att frysa. Servera den gärna med nybakat bröd.

  • 1  gul lök, hackad
  • 3 tsk curry
  • 1  äpple, grovrivet
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l hönsbuljong
  • 1  salladslök, finskivad
  • 1  morot, finhackad
  • 5-6  korn svartpeppar
  • 3-4 dl kött av grillkyckling, hackat
  •   salt
  •   smör att fräsa i
  1. Fräs lök och curry i lite smör i en gryta. Rör ned äpplet. Pudra över mjöl, rör om och slå på buljong.
  2. Lägg i grönsaker och pepparkorn och koka sakta ca 10 minuter.
  3. Smaka av med salt och tillsätt kycklingköttet. Värm soppan och servera.

Annons:

Liknande recept

  •  9 ingr

Coq au vin

av recept.nu
  •  13 ingr
  •  11 ingr
  •  17 ingr

Nudelsoppa med kyckling och grön curry

av Anna Lind Lewin och Zeke Lind
  •  30 min
  •  16 ingr
  •  9 ingr
  •  18 ingr
  •  10 ingr